Emberi Kapcsolatok Elemzése

Az eltérő emberi tulajdonságok lévén vagyunk képesek megtanulni az elfogadást, empátiát, önuralmat vagy éppen önmagunk érvényesítést. Viszonyítási alapot szolgáltat számunkra, melyhez mérten értékeljük környezetünket és a hozzá fűződő viszonyunkat.

Mivel mindenkinek van egy tanulói és egy tanítói szerepköre is, az emberi kapcsolataink kezelése óriási hatással van fejlődési folyamatainkra.

Például vannak az életünkben olyan emberek, akiket kiválasztottuk. Ezt szokás karmikus kapcsolatnak nevezni. Ebben a típusú kapcsolódási dinamikáinkban nem arra szerződtünk a másik féllel, hogy egy idilli, problémamentes állapotot élhessünk meg együtt, hanem, hogy bizonyos értelemben tükörként funkcionáljunk egymás számára. Akár párkapcsolati, baráti vagy szülő-gyermek viszonyról legyen szó, ez szépen rávilágít a jó és rossz oldalunkra egyaránt.

A közösségi tipológiai rendszer – másnéven kronobiológia pszichogenetika – ezekre a kapcsolódásokra mutat rá, valamint az eltérő viselkedésünkből fakadó nehézségek kezelésében nyújt segítséget.

A rendszer használata által felismerhetővé válik, hogy a környezetünkben élő emberekkel milyen – karmikus, sorsszerű, szabad akarati – kapcsolódási dinamikában állunk. Megvizsgálja, hogy tanulói vagy tanítói-e a viszonyunk és megtanítja kezelni az eltérő adottságainkból fakadó nehézségeket.

Változni fog a hozzáállásunk felismerve és megértve azt, hogy bizonyos emberek miért vannak az életünkben, hogy miért működünk velük szinkronban vagy épp ellentétesen síkon.

A témához szorosan kapcsolódik az egyéni természeti tipológiai térkép, így egy kapcsolat elemzésénél, mindig elkészítem az érintettek személyre szabott működési képletét is. Ezáltal nemcsak a kapcsolataid megértéséhez és kezeléséhez tud hozzáadni a módszer, hanem megértheted a saját magad természetes működését és egy mély önismeretre tehetsz szert általa.

Ha kíváncsi vagy, hogy mik a természetes adottságaid, mi a mozgatórugó a kapcsolataidban, akkor várlak szeretettel.

.